Tietosi

Me haluamme sinun ymmärtävän, millaisia tietoja keräämme ja käytämme.

Kun käytät Googlen palveluja, luotat tietosi käsiimme. Meillä on vastuu kertoa selvästi, millaisia tietoja keräämme ja miten ne parantavat sinulle tarjottavia palveluita.

Tässä on keräämiemme tietojen kolme tärkeintä tyyppiä:

Tekemäsi asiat

Kun käytät palveluitamme – esimerkiksi teet Google-hakuja, etsit reittiohjeita Google Mapsissa tai katsot YouTube-videoita – keräämme tietoja, jotka parantavat sinulle tarjottavia palveluita. Niitä ovat esimerkiksi seuraavat:

 • hakemasi asiat
 • verkkosivustot, joilla käyt
 • katsomasi videot
 • mainokset, joita klikkaat tai napautat
 • sijaintisi
 • laitteen tiedot
 • IP-osoite- ja evästetiedot.

Luomasi asiat

Kun olet kirjautuneena Google-tilillesi, tallennamme ja suojaamme tietoja, joita luot palveluissamme. Niitä ovat esimerkiksi seuraavat:

 • Gmailissa lähettämäsi ja vastaanottamasi sähköpostit
 • lisäämäsi kontaktit
 • Kalenterin tapahtumat
 • lähettämäsi valokuvat ja videot
 • Docsin, Sheetsin ja Slidesin tiedostot Drivessa.

Asiat, jotka tekevät sinusta sinut

Kun luot Google-tilin, säilytämme antamasi tilin perustiedot. Niitä ovat esimerkiksi seuraavat:

 • nimi
 • sähköpostiosoite ja salasana
 • syntymäpäivä
 • sukupuoli
 • puhelinnumero
 • maa.
Google Maps älypuhelimella

Miten Google Maps vie sinut nopeammin perille

Kun käytät Google Maps -sovellusta, puhelimesi lähettää Googlelle anonyymejä tietoja sijainnistasi. Analysoimalla kaikkia samalta alueelta lähetettyjä tietoja pystymme seuraamaan liikennettä. Esimerkiksi Maps tunnistaa ruuhkat sen perusteella, että samaa katua pitkin ajaa paljon hitaasti liikkuvia ajoneuvoja. Eli seuraavan kerran kun Maps ilmoittaa liikenneonnettomuudesta ja ohjaa sinut nopeammalle reitille, voit kiittää oikoreitistä muilta autoilijoilta kerättyjä tietoja.

Google-hakupalkin automaattinen täydennys

Miten Google täydentää hakusi automaattisesti

Sinulle on varmasti tuttua, että haet jotain ja teet kirjoitusvirheen – mutta Google tietää kuitenkin mitä tarkoitit. Oikeinkirjoituksen korjausmallimme osaa korjata virheen puolestasi, koska monet muut ovat tehneet saman virheen ennen sinua. Keräämiemme tietojen perusteella osaamme päätellä, että ”Barseloonan” sijaan tarkoitit todennäköisesti ”Barcelona”.

Myös hakuhistoriasi voi auttaa Googlea täydentämään hakujasi. Jos olet tehnyt aiemmin haun ”Barcelona lennot”, saatat nähdä sen ehdotuksena hakukentässä jo ennen kuin olet kirjoittanut sen. Jos olet jalkapalloseuran fani ja teet usein haun ”Barcelona tulokset”, voimme ehdottaa tätä saman tien.

Chromen välilehti, jossa on automaattisesti täytetty lomake

Miten Chrome täyttää lomakkeet puolestasi

Aina kun teet verkkokaupassa ostoksia tai rekisteröit käyttäjätilin, joudut käyttämään aikaa lomakkeiden täyttämiseen. Kun käytät Chromea, voit tallentaa esimerkiksi nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja maksutietosi, jolloin ne voidaan täyttää automaattisesti lomakkeelle. Voit halutessasi muokata automaattisesti täytettyjä kenttiä tai poistaa toiminnon kokonaan käytöstä.

Google-hakupalkki, jossa näkyy profiilikuva ja yksityisten hakutulosten painike

Miten Google-haku auttaa sinua löytämään tietosi

Google-haku voi noutaa hyödyllisiä tietoja Gmailista, Google Kuvista, Kalenterista ja muista palveluista ja näyttää ne yksityisissä hakutuloksissasi, jolloin sinun ei tarvitse etsiä tietoja itse. Voit kirjoittaa hakuun esimerkiksi ”oma hammaslääkäriaikani” ”näytä omia kuviani rannalta” tai ”missä hotellivaraukseni on”. Kun olet kirjautuneena sisään, voimme hakea etsimäsi tiedot muista Googlen palveluista ja näyttää ne kätevästi sinulle.

Chat-puhekuplat käyttäjän ja Google Assistantin välillä

Kuinka Google Assistant voi auttaa asioiden hoitamisessa

Oletpa kotona tai liikkeellä, Assistant on aina valmis auttamaan. Kun kysyt Assistantilta kysymyksen tai pyydät sitä tekemään asioita, se käyttää muiden Google-palveluiden tietoja auttaakseen sinua parhaansa mukaan. Jos esimerkiksi kysyt ”Mitä kahviloita on lähellä?” tai ”Tarvitsenko sateenvarjon huomenna?”, Assistant antaa parhaan mahdollisen vastauksen Mapsin ja Haun tietojen sekä sijaintisi, kiinnostuksen kohteidesi ja asetustesi perusteella. Omat tapahtumat ‑työkalussa voit tarkastella ja poistaa tietoja, jotka on kerätty Assistantin käyttötilanteista.

Oma tili -sivu selaimessa

Oma tili -sivulla voit hallita tietosuoja-asetuksiasi

Riippumatta siitä, onko sinulla Google-tili, voit valita, mitä tietoja käytetään sinulle tarjottavien Googlen palveluiden parantamiseen. Oma tili -sivulta pääset kätevästi käsiksi työkaluihin, joilla voit hallita henkilötietojasi ja suojella yksityisyyttäsi.

Aiempia hakuja Chromen ikkunassa

Omat tapahtumat -sivulla näet tilillesi tallennetut tiedot

Omat tapahtumat -sivulla näet palveluissamme hakemasi, näkemäsi ja katsomasi sisällön. Saatavilla olevilla työkaluilla voit hakea menneitä tapahtumiasi helposti aiheen, päivämäärän ja tuotteen mukaan. Voit poistaa pysyvästi tapahtumat tai kokonaiset aiheet, joita et halua tallentaa tilillesi.

Chromen incognito-kuvake

Selaa verkkoa yksityisesti incognito-tilassa

Verkkohistoriasi avulla sinulle voidaan näyttää hyödyllisempiä hakutuloksia, mutta joissakin tilanteissa haluat ehkä selata verkkoa yksityisesti. Jos esimerkiksi käytät samaa tietokonetta puolisosi kanssa, et varmastikaan halua selaushistorian paljastavan hänelle suunnittelemaasi syntymäpäiväyllätystä. Tällaisissa tilanteissa voit avata tietokoneen tai mobiililaitteen selaimessa incognito-ikkunan, jolloin Chrome ei tallenna selaushistoriaa.