Turvallisempi internet

Me teemme internetistä kaikille turvallisemman.

Olemme vuosien ajan kehittäneet turvallisuustekniikkaa, josta hyötyvät paitsi palveluidemme käyttäjät myös koko muu verkkomaailma. Kun parannamme palveluidemme turvallisuutta teknisillä ratkaisuilla, pyrimme tuomaan ne kaikkien hyödyksi. Uhkien muuttuessa ajan myötä mukautuvat ja ennakoivat ratkaisumme näyttävät esimerkkiä myös muille yrityksille.

Selaussuoja suojelee myös muita kuin Chromen käyttäjiä

Selaussuoja varoittaa käyttäjiä vaarallisten sivustojen haittaohjelmista ja tietojenkalasteluyrityksistä. Kehitimme sen alun perin Chromen käyttäjien turvaksi. Tehdäksemme internetistä kaikille turvallisemman olemme tarjonneet Selaussuojan maksutta käyttöön myös muissa selaimissa, kuten Applen Safarissa ja Mozillan Firefoxissa. Nyt Selaussuoja turvaa joka toista internetin käyttäjää.

Ilmoitamme tietoturvaongelmista myös sivustojen omistajille ja tarjoamme ilmaisia työkaluja, joilla ne voidaan korjata nopeasti. Jatkamalla kehittämiemme tietoturvaratkaisujen tarjoamista muille olemme mukana rakentamassa kaikille turvallisempaa internetiä.

Suojaamme tietojasi HTTPS-salauksella

Yhteyden HTTPS-salaus suojaa palveluidemme käyttäjiä uteliailta katseilta ja pahantahtoisilta hakkereilta ja varmistaa, että käyttäjä päätyy juuri haluamalleen sivulle. HTTP-salaus on yksi tekijöistä, joiden perusteella Google-haun algoritmi määrittää sivustojen sijoituksen hakutuloksissa. Näin haluamme edistää salauksen käyttöönottoa.

Palkitsemme haavoittuvuuksien löytäjiä

Googlella on käytössä palkkio-ohjelmia, joiden puitteissa maksamme riippumattomille tutkijoille palveluidemme haavoittuvuuksien etsimisestä ja tietoturvakorjausten kehittämisestä. Rahoitamme tutkimustyötä ja tietoturva-aukkojen löytämistä vuosittain miljoonilla dollareilla. Palkkio-ohjelmien piiriin kuuluu tällä hetkellä useita Googlen tuotteita, kuten Chrome ja Android.

Tarjoamme tietoturvatyökalumme kehittäjien käyttöön

Jaamme tietoturvatekniikkaamme, josta uskomme olevan muille hyötyä. Kehittäjien käytössä on maksutta esimerkiksi Google Cloud Security Scanner, jolla he voivat etsiä verkkosovelluksistaan haavoittuvuuksia App Enginessa.

Jaamme tietoja käytännöistämme tukeaksemme verkkoturvallisuuden kehitystä

Vuodesta 2010 lähtien Google on julkaissut Avoimuusraporttia, jossa esitetään tilastoja muun muassa sisällön poistoista tekijänoikeuksien nojalla, viranomaisten käyttäjätietopyynnöistä sekä tietoturvahankkeista, kuten Selaussuojasta. Lisäksi jaamme dataa verkkosivustojen ja sähköpostin salauksen käytöstä alalla. Näin haluamme sekä kertoa omasta edistymisestämme että kannustaa muitakin panostamaan tietoturvaan, jolloin internetistä tulee kaikille turvallisempi.